OVO SU NOVE CENE GORIVA:  Evo koliko ćemo plaćati dizel, a koliko benzin

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 10:57

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo plaćati dizel, a koliko benzin

Prošle nedelje Vlada Srbije je i produžila trajanje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata do 31. jula 2023. godine.

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 183 dinara, a benzina evropremijum BMB 176 dinara,

Praktično, cena litre dizel goriva je ostala nepromenjena u odnosu na prošlu nedelju, dok je benzin poskupeo za 1 dinar. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Cena goriva već duže vreme je stabilna i iako se očekivalo da bi sezona i rast tražnje mogli da je "poguraju", usporavanja privreda širom sveta čini se da su prevagnuli.

Prošle nedelje Vlada Srbije je i produžila trajanje Uredbe o ograničenju  cena naftnih derivata do 31. jula 2023. godin

Cene sirove nafte produžile su pad koji je počeo ranije ove nedelje pošto su strahovi od globalnog usporavanja preovladali zbog ograničenja prevelike ponude. Jutros Brent košta oko 75,6 dolara.

Primedbe predsednika Federalnih rezervi Džeroma Pauela dodatno su povećale pritisak na tržišta. Pauel je ove nedelje rekao da vidi još najmanje dva povećanja kamatne stope do kraja godine.

U saopštenju se navodi da trenutni napori da se obuzda inflacija nisu uradili posao, što zauzvrat sugeriše da je situacija teža nego što su mnogi prvobitno verovali, uključujući i samog Pauela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.