OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 11:00

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel

I dizel i benzin su poskupeli za po dva dinara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka.

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 184 dinara, a benzina evropremijum BMB 178 dinara.

Cena sirove nafte skočila je za 4,6 odsto, na skoro 75 dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za barel, nakon odluke Saudijske Arabije da od jula dodatno smanji proizvodnju nafte za još milion barela dnevno. Rijad je ovaj potez nazvao "saudijska bombona", a na osnovu njega će Saudijska Arabija od jula proizvoditi devet miliona barela nafte dnevno, što je blizu procenjenog obima ruske proizvodnje u julu, prenose RIA Novosti. Ovu odluku su Saudijci doneli kao korak iz predostrožnosti da bi podržali napore alijanse OPEK+ u cilju postizanja stabilnosti na tržištu nafte.

Cena sirove nafte se nakon ovog iznenađenja malo stabilizovala, a prema podacima sa berzi, u ovom trenutku se prodaje po 73,865 dolara za barel. Na sastanaku zemalja OPEK+ dogovoreno je da će ova organizacija umesto dosadašnjih 41,856 miliona barela dnevno počev od sledeće godine smanjiti proizvodnju za skoro 1,4 miliona barela na dnevom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Srbiji poskupeli i dizel i benzin

Izvor: AutoBlog, 09.Jun.2023

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje nego prethodne sedmice. Cena evrodizela od 15 časova iznosi 184, a benzina BMB 95 - 178 dinara, navosi RTS. Od 15 časova maksimalna cena evro dizela u narednih sedam dana iznosi 184 dinara, a cena benzina evro...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.