OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo u sledećih sedam dana plaćati dizel i benzin

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 11:56

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo u sledećih sedam dana plaćati dizel i benzin

Cene ostale nepromenjene.

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 197 dinara, a benzin evropremijum BMB 168 dinara za litar.

Prošle nedelje je cena goriva bila 197 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina evropremijum BMB 95 najviše 168 dinara.

Kolebanja koja su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obeležila tržište nafte i nivo proizvodnje verovatno se neće smiriti niti ove godine. Nafta bi se ove godine mogla vratiti na nivo iznad 100 dolara po barelu (početkom nedelje bila je na nivou od oko 80), nova je prognoza u analizi Goldman Saksa, a koja bi mogla da bude znak za veću cenu goriva i u Srbiji. Jutros je barel na evropskom tržištu koštao 84 dolara.

Banka argument nalazi u oceni da su ruske sankcije povezane s ukrajinskom invazijom i u nastavku ograničenju u izvozu sirove nafte. Čak i dok se Kina ponovno počinje otvarati nakon okončanja svoje politike COVID Zero, Goldman Saks očekuje da nivoi proizvodnje neće moći pratiti potražnju 2023

Nedostatak potrošnje na proizvodnju takođe se smatra pokretačem viših cena, što je problem koji bi mogao biti veliki problem 2024. godine. I sve to može da bude i signal za Srbiju, a što smo videli i tokom prethodna dva meseca kada nam je cena dizela pala sa 220 dinara po litru na 195, a za dvadesetak dinara pojeftinio je i benzin. Jednostavno - veća cena na berzama u svetu, znači pre ili kasnije i veću cenu i kod nas i obrnuto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljene nove cene goriva za sedam dana: Bez promene

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2023

Maksimalna prodajna cena litra evrodizela i evro premijum BMB 95 benzina u narednih sedam dana biće 197 dinara za dizel, odnosno 168 dinara za benzin, saznaje Euronews Srbija.

Nastavak na Radio 021...

Iste cene goriva u narednih sedam dana: Dizel 197, benzin 168 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023

Maksimalne maloprodajne cene dizela i benzina ostaće iste u narednih sedam dana i dizel će koštati 197 dinara, a benzin 168 dinara za litar, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine...Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova...Vlada Srbije je ranije obnovila važenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.