Novina na pumpama: Različite cene za isto gorivo

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 18:02

Novina na pumpama: Različite cene za isto gorivo

Italijanske benzinske stanice juče su počele da prikazuju regionalne i prosečne cene uz cenu sopstvenih proizvoda.

Ovakav potez napravljen je u skladu sa odlukom vlade koja ima za cilj povećanje transparentnosti cena goriva.

Ovaj korak je usledio nakon faze planiranja koja je trajala nekoliko meseci, nakon što je Uredba o transparentnosti usvojena krajem marta.

Italijanski ministar: Svaki potrošač će moći da proveri da li plaća natprosečnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cenu za neki proizvod

Resorno ministarstvo će od sada pratiti cene benzina i dizela na dnevnom, a ne nedeljnom nivou i objavljivati ih na svom sajtu. Svaki potrošač će moći da proveri da li plaća natprosečnu cenu proizvoda, rekao je italijanski ministar Adolfo Urso.

Prema novim pravilima, benzinske pumpe na auto-putevima moraju da ispisuju i prosečne cene na nacionalnom nivou, dok druge moraju da prikazuju regionalni prosek. Prosečna republička cena benzina juče je bila 1.984 evra, a dizela 1.854 evra po litru.

Rast cena goriva je tema diskusije u Italiji već neko vreme, sa naglim rastom zabeleženim u poslednje dve nedelje.

U pojedinim regionima cena benzina je premašila dva evra po litru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pumpe u Italiji moraju prikazivati i prosječne cijene goriva u zemlji

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2023

Italijanske benzinske pumpe su počele, uz vlastitu cijenu proizvoda, prikazivati regionalne i prosječne cijene, u skladu s odlukom vlade čiji je cilj povećati transparentnost cijena goriva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.