Nove cene goriva

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 09:57

Nove cene goriva

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 185 dinara, a benzina evropremijum BMB 178 dinara.

Dizel će tako naredne nedelje biti jeftiniji za 2 dinara, a benzin za 3 dinara. Prošle nedelje je cena goriva bila 187 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina evropremijum BMB 95 najviše 181 dinara.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njeni članovi najavili su nedavno, na iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogih, smanjenje proizvodnje nafte od maja 2023. godine, na oko 1,15 miliona barela dnevno. Prema procenama analitičara velikih banaka u svetu, ova odluka mogla bi da pogura cenu barela ka nivou od 100 dolara.

Ovih dana međutim gledamo drugačiju sliku. Cena barela je na evropskom tržištu samo za prethodnih nekoliko dana pala sa 86 dolara na oko 80 dolara, koliko vredi jutros.

Investitori su očigledno i dalje fokusirani na izgledno podizanje kamatnih stopa u SAD i to, prema procenama ekonomista, za četvrtinu procentnog poena, što bi označilo kraj ciklusa najagresivnijeg zaoštravanja monetarne politike u proteklih 40 godina.

Njihova prognoza temelji se na oceni o još uvek solidnom tempu zapošljavanja u najvećoj svetskoj privredi što su najnoviji podaci pokazali tek umereni rast broja novih zahteva za isplatom naknada za nezaposlenost u prošloj nedelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Blic Biznis" saznaje: Potpuno neočekivane nove cene goriva: Evo koliko ćemo dizel i benzin plaćati narednih dana

Izvor: Blic, 21.Apr.2023

Reklo bi se obrt na tržištu. I dok je svet najavljivao poskupljenje nafte zbog odluke zemalja OPEC o smanjenju proizvodnje, a to je pratila i cena nafte na berzama tokom prethodnih dana, u Srbiji je gorivo pojefiinilo.

Nastavak na Blic...

Dizel jeftiniji dva dinara - 185, benzin jeftiniji tri dinara - 178 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2023

Maksimalna maloprodajna cene dizela biće u narednih sedam dana niža za dva dinara i iznosiće 185 dinara za litar, a benzin će pojeftiniti tri dinara i koštaće 178 dinara, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Cene goriva (21. april 2023)

Izvor: DANuBeogradu.rs, 21.Apr.2023

Od 21. aprila 2023, cene goriva u Srbiji u odnosu na prethodnu nedelju su izmenjene, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine. Litar evrodizela koštaće najviše 185,00 dinara. Litar benzina BMB 95 premium koštaće najviše 178,00 dinara. Dakle, u odnosu na prošlu nedelju, cena...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Dizel jeftiniji za dva, benzin za tri dinara

Izvor: AutoBlog, 21.Apr.2023

Litar evrodizela od danas od 15 časova do sledećeg petka na pumpama maksimalno košta 185 dinara, a benzin 178 dinara, potvrđeno je RTS-u. Maksimalna maloprodajna cena dizela biće u narednih sedam dana niža za dva dinara od cene prethodne nedelje, i iznosiće 185 dinara. Benzin će biti jeftiniji...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.