Ne očekuju se drastične promene cene goriva

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne očekuju se drastične promene cene goriva

BEOGRAD, 20. aprila 2015. (Beta) - U Srbiji se ne očekuju drastične promene cene goriva iako je trend rasta cene sirove nafte u prva četiri meseca 2015. uticao na poskupljenje goriva, rekli su u ponedeljak u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS).

Generalni sekretar UNKS Tomislav Mićović rekao je agenciji Beta da se kretanje cene sirove nafte izmedju 47,82 i 64,22 dolara za barel od početka ove godine prelilo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << cenu goriva koju plaćaju krajnji kupci, ali ne direktno i ne u istoj srazmeri.

"Cena sirove nafte je povećana za oko 33 odsto, a cena goriva na benzinskim stanicama u regionu je porasla u proseku za oko pet odsto, različito od zemlje do zemlje i u zavisnosti da li je u pitanju dizel ili benzin gorivo", rekao je Mićović.

Prema njegovim rečima, kada se u procenu uključi i uticaj kursa dolara, postaje jasno koliko je teško dati dugoročnu prognozu kretanja cena.

"U svakom slučaju ne očekuju se onako drastične promene kakve su zabeležene u drugoj polovini 2014. godine, kada su izražene u procentima, promene cena u samo jednom mesecu bile dvocifrene", rekao je Mićović.

On je podsetio da polovinu cene goriva u Srbiji predstavljaju državna zahvatanja kroz akcizu i porez na dodatu vrednost.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne očekuju se drastične promene cene goriva

Izvor: Akter, 20.Apr.2015

U Srbiji se ne očekuju drastične promene cene goriva iako je trend rasta cene sirove nafte u prva četiri meseca 2015. uticao na poskupljenje goriva, rekli su u ponedeljak u Udruženju naftnih kompanija Srbije..Generalni sekretar UNKS Tomislav Mićović rekao je agenciji Beta da se kretanje cene sirove...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.