NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 11:14

NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Podsetimo, litar evrodizela protekle nedelje je koštao 180 dinara, a benzin evropremijum BMB 173 dinara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka.

Kako je objavljeno, litar evrodizela će do narednog petka na pumpama koštati maksimalno 182 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 176 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za litar.

Nove cene goriva se objavljuju svakog petka do 15 časova.

Inače, cena nafte je na svetskom tržištu u proteklih nedelju dana imala uzlazni trend.

Prosečna cena barela brenta bila je u tom periodu 77,1 dolar, za gotovo dolar i po više nego što je bio prosek prethodne sedmice. Iako berzanska cena sirove nafte i one goriva na srpskim pumpama inače ne idu ruku podruku, u proteklih mesec dana su se trendovi poklopili. Brent je pojeftinio oko sedam dolara, a benzin i dizel u Srbiji za po pet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Cene goriva (26. maj 2023)

Izvor: DANuBeogradu.rs, 26.Maj.2023

Od 26. maja 2023, cene goriva u Srbiji u odnosu na prethodnu nedelju su izmenjene, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine. Litar evrodizela koštaće najviše 182,00 dinara. Litar benzina BMB 95 premium koštaće najviše 176,00 dinara. Dakle, u odnosu na prošlu nedelju, cena dizela...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.