NIS vratio cene goriva

Izvor: Glas javnosti, 21.Mar.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS vratio cene goriva

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da su od ponoći cene goriva na pumpama NIS, osim za dva derivata, vraćena na cene od ponedeljka, iako su u utorak stigle vesti o novom poskupljenju goriva.

Petrović je novinarima u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti ukazao da je bilo nekoliko burnih nedelja što se tiče cene goriva, ali je sada berzanska cena nafte u mirovanju, a stabilizovao se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i kurs dinara.

Prema njegovim rečima, ne postoji nijedan ozbiljan razlog za promenu cena derivata na gore.

NIS je doneo dobru odluku i mislim da je stvar utemeljena na troškovima koje NIS ima, jer na određeni način oni diktiraju celokupno tržište, rekao je Petrović i ponovio očekivanje da će se cena goriva stabilizovati.

Petrović je podsetio da je Ministarstvo uradilo dobru stvar za poljoprivrednike i obezbedilo regresiranu cenu dizela za prolećnu setvu, umanjeno za 65 dinara od tržišne cene D2 i evrodizela.

Petrović je rekao da na duži rok nije održivo da se administrativnim merama uređuje ova oblast, jer je najvažnije imati stabilno snabdevanje tržišta.

Vlada Srbije, dodao je on, neće preduzeti mere koje bi na prvi pogled izgledale atraktivno, a da onda nema goriva na pumpama.

"Nema besplatnog ručka" ni kada se govori o smanjenju akciza i nameta koje ubire država kada se govori o ceni goriva, napomenuo je Petrović, jer se onda postavlja pitanje kako rešiti pitanje budžetskog deficita.

Vrlo pažljivo vodimo računa o svakom broju i uradićemo ono što je moguće da zaštitimo javni interes i interes građana Srbije, rekao je Petrović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.