Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2024, 18:50

Mićović: Rast akciza ne znači da će gorivo od maja nužno da poskupi

Srbiju, prema rečima Tomislava Mićovića, generalnog sekretara Udruženja naftnih kompanija Srbije, ne možemo da izolujemo od svetskog tržišta, jer više od 80 odsto derifata nafte koje utrošimo potiču ili direktno od uvoza derivata ili od prerade uvezene sirove nafte. “Tamo gde se svi u regionu snabdevaju derivatima nafte - snabdevamo se i mi”, kaže Mićović. Ipak, to ne znači da nas od maja nužno očekuju više cene goriva na pumpama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

AKCIZE PONOVO DIŽU CENE GORIVA? Detaljna analiza - šta sve ulazi u iznos koji plaća potrošač, konačna odluka znaće se...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2024, 14:06

Posle informacije da bi od 1. maja gorivo moglo dodatno da poskupi zbog rasta akciza, Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije, naveo je da su mogući svi scenariji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.