Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2020, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko optužio Putina za energetsku ucenu kako bi pripojio Belorusiju PolitikaVestiSvetBelorusuija-Rusiju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pod pritiskom Kremlja kako bi se Belorusija pripojila Rusiji, a u zamenu dobila povoljnije cene za isporuke goriva.

"Rusko rukovodstvo aludira na integraciju Belorusije u zamenu za objedinjenu cenu energenata", rekao je Lukašenko prepričavajući nedavni sastanak u Sočiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Lukašenko je izrazio uverenje da ni Rusi ni Belorusi ne bi želeli da idu tim putem. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Predsednik Belorusije koji vodi zemlju od 1994. godine, sve više osuđuje ruski pritisak navodeći da Putin želi dalju integraciju dve savezničke zemlje.

Lukašenko je nedavno optužio Kremlj da ne ispunjava svoje obaveze o snabdevanju energijom, dok neki u Belorusiji strahuju da bi Putin mogao da razmotri spajanje dve nacije kako bi proširio svoju vlasti.

Kremlj je sa svoje strane naveo da bi Belorusija, koja se oslanja na rusko snabdevanje energijom, treba da prihvati veću ekonomsku saradnju ako želi da dobija ruske energente po subvencionisanim cenama.

Tranzitne isporuke ruske sirove nafte u Evropu preko Belorusije nastavljaju se nesmetano, ali su beloruske rafinerije nafte svedene na minimalan kapacitet, što je zemlji uskratilo glavni izvor prihoda. Belorusija se ranije bavila izvozom naftnih derivata proizvedenih od jeftine ruske nafte.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lukašenka optužio Putina za ucenu energijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenka izjavio je danas da je pod pritiskom Kremlja kako bi se Belorusija pripojila Rusiji, a u zamenu dobila povoljnije cene za isporuke goriva. "Rusko rukovodstvo aludira na integraciju Belorusije u zamenu za objedinjenu cenu energenata", rekao je Lukašenko prepričavajući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.