Gorivo će biti sve skuplje

Izvor: S media, 24.Feb.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo će biti sve skuplje

I ako bi odluka o ograničenim maržama na naftne derivate bila doneta, to bi samo jednokratno uticalo na maloprodajne cene jer njih sada diktiraju svetska tržišta, na kojima vrednost nafte raste. Ali ponovno vraćanje na sistem određivanja maksimalnih cena, prema nekim mišljenjima, možda bi dalo rezultata.

Mrkonjić: Stižu ruski milioni

Gorivo opet poskupelo!

Milutin Mrkonjić, ministar infrastrukture i energetike, najavio je preksinoć da će država >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ograničiti marže slično onome kako je to učinila s hranom. Međutim, juče niko od nadležnih u ovom i u Ministarstvu trgovine nije imao komentar niti se Mrkonjić javljao na telefon da pojasni svoju izjavu koju ni premijer nije potvrdio.

Oglasio se samo ministar energetike Petar Škundrić, rekavši da je poslednje poskupljenje goriva, od nekoliko dinara, izazvano objektivnim okolnostima i tržišnim kretanjima.

- Sugerisao bih kompanijama da vode računa o cenovnoj politici jer su prošle godine imale odlične rezultate i ne bi trebalo da teže da ih još poboljšavaju na račun građana. Kada određuju cene, trebalo bi da imaju u vidu i posledice po inflaciju i privredni rast - naveo je Škundrić.

EPS ne sluša čak ni Tadića!

Akcije Telekoma u narednih mesec dana

On je istakao da je intervencija države potrebna u situacijama kada se jave poremećaji na tržištu, što sada nije slučaj. On je rekao da ne želi da konfrontira svoje mišljenje sa Mrkonjićevim stavom. - Nisam član Vlade i ne mogu da kažem šta ona planira. Možda Mrkonjić ima mogućnosti da nešto uradi - rekao je savetnik premijera Škundrić.

Prema saznanjima „Blica“, neprijatno iznenađeni Mrkonjićevom najavom bili su još neki ministri u Vladi.

foto:Blic
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Gorivo će biti sve skuplje

Izvor: S media, 24.Feb.2012

Država zbog visokih cena goriva za sada samo verbalno preti naftašima, jer još nema ozbiljnih potvrda da će biti ograničene marže na naftne derivate. I ako bi ova odluka bila doneta, to bi samo jednokratno uticalo na maloprodajne cene jer njih sada diktiraju svetska tržišta, na kojima vrednost...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.