Evropski proizvođači zbog konkurencije ruše cene automobila

Izvor: AutoBlog, 18.Feb.2024, 21:35

Evropski proizvođači zbog konkurencije ruše cene automobila

Pod pritiskom konkurencije iz Kine, proizvođači automobila Stellantis i Renault snažno će se potruditi da smanje troškove proizvodnje električnih vozila s ciljem da postignu slične cene i profitne marže kao modeli na fosilna goriva, navode rukovodioci industrije Reutersu. Rast prodaje električnih vozila je usporio zbog kombinacije nedostatka infrastrukture za punjenje i visokih cena zbog čega evropski proizvođaču pokušavaju da razviju pristupačnija električna vozila, u startu skuplja od ekvivalenata sa SUS motorima. “Da gledam na kratke staze, mogao bih odmah da povećam svoju prodaju električnih vozila jednostavno puštajući marže da klize”, rekao je novinarima izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares nakon...
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Renault

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Evropski proizvođači smanjuju cene automobila: Razlog je konkurencija

Izvor: Blic, 19.Feb.2024, 10:47

Pod pritiskom konkurencije iz Kine, proizvođači automobila Stellantis i Renault snažno će se potruditi da smanje troškove proizvodnje električnih vozila s ciljem da postignu slične cene i profitne marže kao modeli na fosilna goriva, rekli su čelnici industrije Reutersu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.