Evrodizel gađa 160 dinara

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2017, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrodizel "gađa" 160 dinara

Gorivo nastavlja svakodnevno da poskupljuje, a stručnjaci tvrde da nije kraj rastu cena. Obogaćeni dizel se u četvrtak prodavao za 159,4, a "benzin 98" za156,7 dinara GORIVO je na većini pumpi u Srbiji poskupelo u proseku za dva dinara po litri. Tako je u četvrtak benzin od 95 oktana prodavan i za 148,70, a bio je 145,20 dinara za litar. Poskupeo je i kvalitetniji benzin od 98 oktana, koji je na pojedinim pumpama koštao i 156,70 dinara, što je povećanje od 3,5 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jer je prethodna cena je bila 153,20 dinara za litar! Najskuplji litar goriva su u četvrtak plaćali vozači koji koriste evrodizel obogaćen aditivima, pa je tako ko je tankao na pumpama u glavnom gradu litar ovog goriva plaćao 159,40 dinara (skuplje za dva dinara). I običan evrodizel je poskupeo pa litar ovog goriva se u četvrtak prodavao za 154,40 dinara za litar što je tačno dva dinara više nego dan ranije. Cene tečnog naftnog gasa TNG (auto-plina) miruju i kreću se oko 80 dinara za litar, iako ima i nešto jeftinijeg, ali i skupljeg "gasa", što zavisi od lokacije punionice. Proteklih meseci bilo je dosta povike na kvalitet ovog goriva, pa je savet naftaša da se TNG kupuje na prometnijim punionicama. Razlog za najnovije poskupljenje, koje je bilo i očekivano, a "Novosti" su ga najavile uoči vaskršnjih praznika, veliki je skok cena barela sirove nafte na svetskim tržištima, uslovljen pre svega intervencijom SAD u Siriji. - Očekuje se poskupljenje do dva dinara po litru - pokazao se kao dobar prognozer Nebojša Atanacković iz AD "Nafta". - Teško je reći koliko će koštati u paru, jer se kod nas cene formiraju samostalno, a država nema kontrolu nad tim. SMANjITI DRŽAVNA ZAHVATANjA - NEMA načina da se Srbija izoluje od uticaja kretanja na svetskom tržištu nafte, jedino na šta možemo da utičemo jeste nivo državnog zahvatanja - upozorava Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS).
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorivo skače svaki dan, evrodizel "gađa" 160 RSD

Izvor: B92, 21.Apr.2017

Beograd -- Gorivo nastavlja svakodnevno da poskupljuje, a stručnjaci tvrde da nije kraj rastu cena. Obogaćeni dizel se prodaje za 159,4, a "benzin 98" za 156,7 dinara...Gorivo je na većini pumpi u Srbiji poskupelo u proseku za dva dinara po litri...Tako je u četvrtak benzin od 95 oktana prodavan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.