Džaferović: Cene goriva u BiH su najniže u regionu, ima prostora uvođenje akcize od 15 pfeninga

Izvor: Blic, 03.Okt.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović: Cene goriva u BiH su najniže u regionu, ima prostora uvođenje akcize od 15 pfeninga

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Sarajevu će sutra da se izjasni o predlogu izmena zakona o akcizama. Ako postignu saglasnost zakon će biti upućun ponovo na Savet ministara BiH. Ranije nije bilo političke saglasnosti o izmenama ovog zakona. Bez izmena zakona nema novca od međunarodnih kreditora, bez tog novca, nadležni kažu, nema ni novih kilometara autoputa.

Šefik Džaferović, zamenik predsedavajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Predstavničkog doma Parlamenta BiH, istakao je danas za N1 kako veruje da će poslanici PS BiH ipak na kraju da procene da je povećanje akciza neophodno za BiH.

- Celi svet savetuje BiH da to uradi. Čuli smo predstavnike EU, bh. analitičari koji se ozbiljno bave ekonomnijom kažu da je to pravi put kojim treba ići BiH. Cene goriva u BiH su najniže u regionu i BiH ima prostora da uvede akcizu od 15 pfeninga. Videćemo sutra šta će se desiti -  rekao je Džaferović .

On je istakao da bez izmena zakona o akcizama nema ekonomskog razvoja BiH, nema masovne granje puteva.

- To bi dalo snažan impuls celokupnom ekonomskom pitanju BiH - smatra Džaferović.

Na pitanje šta ukoliko se ne usvoje izmene zakona o akcizama, Džaferović je odgovorio:

- Nadam se da će biti usvojen u oba doma. Ako bi bio odbijen, čuli smo sve moguće posledice. Nema sredstava Transportne zajednice zemalja Zapadnog balkana, nema sredstava međunarodnih institucija, nema ekonomskog napretka BiH i svi će morati snositi odgovornost za posledice – dodao je on.

Član SDA je prokomentarisao i izjave Milorada Dodika da će "Banjaluka i Beograd jednog dana biti u jednoj državi".

- RS i Srbija nikada neće biti jedno. RS može samo postojati kao entitet u BiH. RS moraju poštovati Dejtonski mirovni sporazum. RS može postojati samo kao multietnički entitet u državi Bosni i Hercegovini. Toga moraju biti svesni svi koji daju takve izjave – istakao je on.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Doviđenja jeftinom gorivu: Biće posledica...

Izvor: B92, 03.Okt.2017

Sarajevo -- Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Sarajevu izjasniće se o predlogu izmena zakona o akcizama...Ako postignu saglasnost zakon će biti upućun ponovo na Savet ministara BiH. Ranije nije bilo političke saglasnosti o izmenama ovog zakona. Bez izmena zakona nema novca od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.