Država povećala akcize na gorivo kako bi održala stabilnost cena

Izvor: Njuz.net, 06.Jan.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država povećala akcize na gorivo kako bi održala stabilnost cena

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeDržava ne želi da se građani stresiraju zbog prevelikog pada cene goriva

BEOGRAD, 6. januar 2015, (Njuz) – Niska cena nafte na svetskim berzama neće ugroziti stabilnost cena u Srbiji jer je vlada pravovremeno reagovala i povećala akcize na sve vrste goriva.
U vladi smatraju da je ovaj potez najbolji način da se spreči preveliki šok koji bi među građanima mogle izazvati niže cene goriva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net <<
-Cene nafte na berzama su dostigle istorijski minimum i vlada je pravovremeno reagovala kako bi sprečila destabilizaciju cena na domaćem tržištu naftnih derivate – kaže ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić  - Povećanje akciza je potez koji, pre svega, obezbeđuje stabilnost i sprečava velike i nagle promene u standardu naših građana. Pored građana, korist od ove mere imaće i državni budžet koji će se bolje i efikasnije puniti – objašnjava ministar.
Ljajić tvrdi da je na ovaj način sprečen i domino efekat koji nastaje prilikom promene cene naftnih derivata i neutralisan negativan uticaj koji ovo kolebanje može imati na cene drugih proizvoda.
-Srpsko tržište je izuzetno stabilno i vlada će učiniti sve da tako i ostane. Ako pogledate zemlje u okruženju videćete da su cene goriva kod njih znatno podložnije promenama što stvara utisak nesigurnosti među njihovim građanima. Vlada Srbije nastaviti sa sprovođenjem reformi i odgovornom ekonomskom politikom koja će uspešno sprečiti sva dramatična pojeftinjenja – obećava on.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.