Cene goriva u RS prilagoditi džepu

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene goriva u RS prilagoditi džepu

Klub poslanika SDS zatražio izmene i dopune zakona o akcizama po hitnom postupku. Pandurevićeva: Građani ne mogu više da izdrže ovolika poskupljenja KLUB poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće danas u parlamentarnu proceduru izmene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku, najavila je predsedavajuća Kluba Aleksandra Pandurević. Ona je na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu pojasnila da se ovim predlogom van snage stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru. - Očekujemo da nas podrže sve kolege koje su i prošli put bile protiv povećanja akciza, ali i oni koji su u međuvremenu shvatili da građani ne mogu izdržati ovolika poskupljenja - rekla je Pandurevićeva. Prema njenom mišljenju, sadašnje smanjenje cene goriva od pet feninga je "kozmetičko i predizborno", pošto, kako kaže, Vlada Republike Srpske očigledno štiti interese pojedinaca iz vlasti i naftnog kartela.PROČITAJTE JOŠ - RS: Cene goriva niže pet feninga - SDS i Savez za promene učiniće sve što mogu da zaštite interese građana, kao što smo ih štitili i kada smo se borili protiv tog nesrećnog povećanja akciza, i zato ćemo u ime naroda podneti ovaj predlog zakona - navela je Pandurevićeva. Ona smatra da SNSD zloupotrebljava MUP, i to, kako kaže, represijom nad narodom koji opravdano izražava nezadovoljstvo. - Građani su protestima rekli šta misle, a svaka ozbiljna i odgovorna vlast treba to da shvati i reaguje, da radi u interesu naroda. Vlast je ta koja treba da služi narodu, a ne obrnuto - rekla je Pandurevićeva. KONCESIJA BOLjE REŠENjE SDS i Savez za promene nakon oktobarskih izbora pokazaće da postoje i drugi načini kako se mogu graditi putevi, a da to ne bude "zavlačenje ruke u džep naroda". - Postoji i model koji se zove koncesija, koji državu ništa ne košta, a s druge strane upošljava se lokalna privreda i operativa, kao i radna snaga. I što je jako značajno, ne zadužujemo se preko grla - dodala je Pandurevićeva.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krišto: Za prijedlog kluba SDS-a čula iz medija

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2018

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Paralamentarne skupštine BiH Borjana Krišto izjavila je danas da je za prijedlog Kluba SDS-a o upućivanju u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama, koje predviđa smanjenje cijena goriva, po hitnom postupku čula iz medija...Krišto...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.