Cene goriva u Hrvatskoj ostaju nepromenjene još dve nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 11:53

Cene goriva u Hrvatskoj ostaju nepromenjene još dve nedelje

Hrvatska vlada je odlučila danas na telefonskoj sednici da postojeće maksimalne cene goriva produži za još dve nedelje, odnosno da one ostanu nepromenjene, javlja portal index.hr.

Portal podseća da na benzinskim stanicama van autoputeva cena eurosupera 95 iznosi 13,50 kuna (1,79 evra), a eurodizela 13,08 kuna (1,73 evra).

Na autoputevima se eurosuper 95 prodaje po ceni od 14,57 kuna (1,93 evra), a eurodizel za 14,06 kuna (1,86 evra). Plavi dizel košta 9,45 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuna (1,25 evra) po litru.

Novom odlukom se fiksiraju i veleprodajne cene čime se, kako ističu iz vlade, štite mali distributeri.

U saopštenju sa sednice piše da se "i dosadašnje smanjenje akciza na naftne derivate produžava za još 14 dana".
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cijene goriva u Hrvatskoj zamrznute na još dvije sedmice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2022

Vlada Hrvatske donijela je odluku da produži postojeće mjere o zamrzavanju postojećih cijena goriva na još dvije sedmice, saopšteno je iz Vlade. Odluka je donesena na telefonskoj sjednici, a određeno je da režim određivanja najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ostaju isti kao i prethodnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.