Izvor: Radio 021, 20.Dec.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene goriva prošle sedmice smanjene za dinar, dinar i po

Cene goriva na benzinskim stanicama u Srbiji su u proteklih sedam dana smanjene za dinar, dinar i po, tako da je prosečna cena evrodizela iznosila 161,37 dinara, a benzina BMB95 146,60 dinara po litru, saopšteno je iz Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS).

U odnosu na najviše vrednosti ove jeseni, cena dizela je, ukupno gledano, pala za osam dinara i 40 para po litru, a benzina za 11 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Pojeftinjenje goriva je, kako je rečeno u UNKS, pre svega posledica pada cene sirove nafte na globalnom tržištu u proteklom periodu. Kod kursa dolara nema većih oscilacija, ali se od kraja oktobra kreće na najvišem ovogodišnjem nivou, iznad 104 dinara.

Cene goriva u zemljama u okruženju su se, prema analizi UNKS-a, gotovo u istoj meri smanjile.

I dalje najskuplji benzin plaćaju Grci - 1,51 evro po litru, a najjeftiniji građani Makedonije - 1 evro, dok je cena dizela najviša u Albaniji gde litar košta 1,48 evra, a najniža u Makedoniji - 0,95 evra.

Grčka takođe prednjači sa cenom TNG-a od 0,79 evra po litru, a ovo gorivo je najisplativije Bugarima gde košta 0,5 evra.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.