Benzin skuplji nego u Švajcarskoj

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benzin skuplji nego u Švajcarskoj

Gorivo će od subote najverovatnije da poskupi u proseku za 4,15 dinara po litru i benzin će koštati rekordnih 119,42 dinara, dok će najviša propisana cena evrodizela biti 120,83 dinara, tako da će Srbija po cenama benzina biti šampion u regionu, a među prvima u Evropi.

Benzin će vozači u Srbiji plaćati 3,8 dinara više po litru, a dizel goriva 4,5 dinara više, piše Blic u sutrašnjem broju.

Srbija je po cenama benzina postala šampion u regionu, prestigla >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je čak i Sloveniju, a još više zabrinjava činjenica da sje po cenama među prvima u Evropi - skuplji

smo čak i od Švajcarske, piše list.

Česta poskupljenja derivata postala su nepodnošljiva za većinu vozača. Mnogima je automobil već postao luksuz i koriste ga samo „u specijalnim prilikama” ili kad moraju, o čemu svedoči i pad prometa na pumpama za oko 30 odsto.

Ovo je, inače, sedmo poskupljenje derivata nafte od januara ove godine, a gorivo je poslednji put poskupelo pre oko mesec dana, nakon čega je promenjena uredba o cenama

derivata.

Tako se sada korekcija pravi umesto na 15, na svakih mesec dana, a čeka se da nafta poskupi ili pojeftini za najmanje 3,5 odsto.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.