Astra ecoFlex i Start/Stop sistem

Izvor: B92, 13.Jan.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astra ecoFlex i Start/Stop sistem

Opel Astra 1.3 CDTI ecoFlex sada je u ponudi sa Start/stop tehnologijom koja "smanjuje emisiju ugljen-dioksida i utiče na ekonomičnost automobila".



Kako kažu iz Opela, sa ovom tehnologijom nova Astra smanjeno emituje CO2, umesto 109 sada je to 104 g/km, i manje troši gorivo - umesto 4,1 litar, sada je to 3,9 litara na 100 pređenih kilometara.

"Zahvaljujući ovoj tehnologiji, u kombinaciji sa mnoštvom mehaničkih i aerodinamičkih poboljšanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupci sada mogu da uštede novac uživajući u poreskim olašicama u mnogim evropskim zemljama", ističu iz nemačke autokompanije.

Cena nove Astre 1.3 ecoFlex sa ovim sistemom kreće se od 19.780 evra u Nemačkoj.

Ovaj automobil pokreće 1,3-litarski turbo dizel motor koji isporučuje 95 KS i 190 Nm obrtnog momenta. Tu je i petostepeni manuelni prenos "optimizovan za najekonomičniju potrošnju goriva".

Dok je hečbek 1.3 CDTI ecoFlex verzija sa petoro vrata moguća sa ili bez Start/Stop tehnologije, novi Sports Turer dolazi sa ovim sistemom unapred postavljenim. Potrošnja hečbek modela je 4,1 l/100 km uz emisiju od 109 g/km CO2.

Prva vožnja: Opel Astra ST
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.