Rasprodat Veyron Super Sport

Izvor: B92, 15.Dec.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprodat Veyron Super Sport

Svetski bogataši otimaju se za najskuplje automobile, bez obzira na ekonomsku krizu. Tako je Bugatti, po ceni od 2,37 miliona evra, prodao i poslednji od 300 primeraka modela Veyron Super Sport, prenosi sajt Lux Life.

Reč je o najskupljem automobilu na tržištu, koji može da se registruje za ulični saobraćaj.

Ovaj model dostiže maksimalnu brzinu od 431 km/h (na serijskim automobilima elektronski je limitirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 415 km/h), zahvaljujući W16 motoru od 1.200 ks, koji hladi čak 10 hladnjaka.

Menjač je sedmostepeni sekvencijalni i omogućuje promenu brzine za manje od 150 milisekundi.

Pri maksimalnoj brzini, u jednoj sekundi u motor uđe onoliko vazduha koliko prosečan čovek udahne u četiri dana.

Ako bi se Veyron Super Sport vozio najvećom brzinom u kontinuitetu, potrošio bi pun rezervoar goriva od 100 litara za 12 minuta, dok bi se gume nakon 15 minuta potpuno istrošile.

Za zainteresovane kupce u prodaji je i dalje verzija Grand Sport, a iz Bugattija najavljuju i nova izdanja Veyrona u budućnosti.

Izvor: B92, Tanjug

Veyron za Bliski istok

Veyronom u jezero - kriv pelikan?

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodat bugati vejron od 2,37 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2011

RIM -Svjetski bogataši otimaju se za kupovinu najskupljih automobila, bez obzira na ekonomsku krizu, pa je tako italijanski "Bugati", po cijeni od 2,37 miliona evra, prodao i posljednji primjerak od 300 proizvednih sportskih automobila "vejron kupe" (Veyron Coupe).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Luksuzni automobili idu kao alva

Izvor: Mondo, 16.Dec.2011, 12:34

Svetski bogataši otimaju se za kupovinu najskupljih automobila, bez obzira na ekonomsku krizu, pa je tako italijanski "Bugati", po ceni od 2,37 miliona evra, prodao i poslednji primerak od 300 proizvednih sportskih automobila "vejron kupe" (Veyron Coupe).

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.