Dizajner Bugatti Veyrona prešao u BMW

Izvor: Nacionalna klasa, 13.Feb.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizajner Bugatti Veyrona prešao u BMW

Grupacija BMW potvrdila je da će Jozef Kaban ubuduće biti zadužen za dizajnerske operacije marke BMW. Slovak će na tom položaju zameniti Karima Habiba, koji se povukao u januaru posle petogodišnjeg rada na toj poziciji.

Kaban je prethodno radio u Grupaciji Volkswagen, gde je bio zadužen za dizajn Škodinh modela. Pre toga, radio je na dizajnu eksterijera modela Bugatti Veyron i predvodio je odelenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << za dizajn u Audiju.

Grupacija BMW je objavila da je unapredila Domagoja Đukeca na poziciju šefa dizajna za marku BMW i BMW M. Đukec radi u ovoj nemačkoj grupaciji od 2010. godine i imao je udela na vozilima marke BMW i njenim električnim modelima sa oznakom i.

Obojica dizajnera biće podređeni šefu dizajna na nivou Grupacije BMW Adrianu van Hojdonku (Adrian van Hooydonk). On je saopštio da će Kaban i Đukec "doneti iskustvo, talenat i viziju koji su neophodni za budući pravac dizajna".

Škoda se zahvalila Kabanu na radu od 2008. godine i na tome što je doprineo evoluciji izgleda modela Octavia, Fabia, Kodiaq i druge generacije Yetija.
Pogledaj vesti o: Bugatti,   BMW

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.