Dizajner Bugatti Chirona prešao u Genesis

Izvor: Nacionalna klasa, 13.Dec.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizajner Bugatti Chirona prešao u Genesis

Gensis, luksuzna marka kompanije Hyundai, uspela je da angažuje Sašu Selipanova (Sasha Selipanov), poznatog po radu na ekskluzivnom modelu Bugatti Chiron. Selipanov će ubuduće biti šef Genesisovog globalnog dizajnerskog studija, koji će biti lociran u Evropi.

Selipanov je u Bugattiju bio zadužen za dizajn eksterijera i kreativno odelenje. On je bio odgovoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << za spoljašni dizajn Chirona i Vision Gran Turismo koncepta, a njegov uticaj vidi se i na modelu Lamborghini Huracan.

Selipanov je diplomirao na temi saobraćajnog dizajna na Koledžu za umetnički dizajn u Kaiforniji 2005. godine. Posle diplomiranja zaposlio se u Volkswagenovom dizajnerskom centru u nemačkom Potsdamu.

Ovaj 33-godišnjak prelazi na novo radno mesto u januaru 2017. godine i biće podređen direktno šefu dizajna u Genesisu Luku Donkervolku (Luc Donckerwolke), koji je prethodno takođe napusto grupaciju Volkswagen i prešao u korejsku marku 2015. godine. Pre toga, Donkervolk je zauzimao važne pozicije u markama Bentley, Lamborghini i SEAT.

Genesis je 2016. godine zaposlio u Sanga Jupa Lija (Sang Yup Lee), koji je prethodno bio šef dizajna eksterijera u Bentliju, a takođe je radio za General Motors, Pininfarinu i Porsche.

Šef dizajna u Hyundaiju Peter Šrajer (Peter Schreyer), koji uskoro ide u penziju, takođe je prešao u korejsku kompaniju iz Volkswagen grupacije, a najpoznatiji je po radu na Audiju TT prve generacije.

Genesis, koji sebe opisuje kao marku fokusiranu na dizajn, saoštio je da traga za pojedincima koji se ne odlikuju samo dizajnerskom kreativnošću, nego su i stručnjaci u pogledu inovativnih dizajnerskih procesa.

Genesis je kao marka pokrenut 2015. godine i planira lansiranje šest modela do kraja 2020. godine. Prve na listi su limuzine G90 i G80.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.