Bugatti Veyron - još malo pa nestalo

Izvor: B92, 29.Dec.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugatti Veyron - još malo pa nestalo

Bugatti je najavio da će se fokusirati na naslednika Veyrona kada i poslednji primerak aktuelnog modela bude rasprodat. Kako je u ponudi još samo 8 automobila, možemo očekivati da će se to dogoditi već u prvih nekoliko meseci 2015.

Iako je 2005. kada se pojavio predstavljao vrhunac automobilske tehnologije, Bugatti Veyron nije bio toliko tražen kao neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savremeni super-sportski automobili, poput LaFerrarija.

Dok je Ferrari planirani kontigent od 499 LaFerrarija rasprodao za manje od godinu dana, Bugatti ni posle gotovo čitave decenije nije udomio svih 450 Veyrona, koliko iznosi predviđena produkcija tog modela.

Preostalih 8 automobila su kabriolet verzije, s obzirom da je Bugatti do 2011. rasprodao svih 300 kupe primeraka modela Veyron.

Predsednik Bugattija, Volfgang Dirhajmer, izjavio je da će nakon što poslednji automobil napusti fabriku početi priprema pogona za proizvodnju naslednika, ali nije saopštio više detalja o tom modelu.

U medijma su se pojavile spekulacije da će novi Veyron dobiti oznaku Chiron, ali iz Bugattija o tome nema zvanične potvrde.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.