Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avioni SAD gađali položaje Islamske države u Iraku

Američka vojska nastavila je da bombarduje položaje naoružanih ekstremista Islamske države u Iraku, istovremeno izbacujući iz aviona pakete hrane i vodu za više hiljada raseljenih stanovnika koji su se sklonili na planini Sindžar.

Američki borbeni avioni i bespilotne letelice u subotu obavili četiri vazdušna napada na pripadnike Islamske države, pri čemu su uništena oklopna vozila i jedan kamion iz kojih je pucano na civile, saopštili su vojni izvori SAD.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Barak Obama je u četvrtak odobrio vazdušnu humanitarnu pomoć za pripadnike manjina na severu Iraka, kao i vazdušne napade na snage Islamske države.

Francuska i Velika Britanija najavile su da će uskoro isporučitiu pomoć za opkoljene jazide na planini Sindžar.

Do 100.000 hrišćana i pripadnika drugih manjinskih zajednica bilo je primorano da napusti svoje domove u četvrtak. Najveći hrišćanski grad Iraka Karakuš ostao je potpuno pust.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD nastavlja bombardovanje u Iraku

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2014

Američka vojska nastavila je da bombarduje položaje naoružanih ekstremista Islamske države (IS) u Iraku, istovremeno izbacujući iz aviona pakete hrane i vodu za više hiljada raseljenih stanovnika koji su se sklonili na planini Sindžar...Predsednik SAD Barak Obama obećao je u subotu da će vazdušnim...

Nastavak na Radio 021...

Novi vazdušni napadi SAD na Irak

Izvor: VOA, 10.Avg.2014

Američka vojska dostavila još humanitarne pomoći izbeglicama, dok su borbeni avioni i dronovi SAD izveli četvrti napad na ekstremiste Islamske države u Iraku.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.