Znaci oporavka autoindustrije

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znaci oporavka autoindustrije

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić posetio je u Zrenjaninu fabriku Drekslmajer, dobavljača fabrike automobila BMW, i ocenio da se na primeru ove kompanije vide prvi znaci oporavka automobilske industrije.

Drekslmajer proizvodi kablovske setove i direktni je dobavljač fabrike BMW u Nemačkoj, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

"Pre samo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godinu i po dana na mestu današnje fabrike bila ledina, a sada je to fabrika koja zapošljava najveći broj ljudi ne samo u Zrenjaninu, nego i u Vojvodini", ocenio je Dinkić.

Zaposleno je 1.330 ljudi, koji rade u tri smene, objasnio je Dinkić i dodao da je dobra vest što se planira izgradnja još jednog sprata fabrike, kao i zapošljavanje dodatnih 1.000 ljudi.

"Ohrabren sam, jer se vide prvi znaci oporavka automobilske industrije, što se potpuno uklapa u našu strategiju.

Očekujemo značajno nove investicije na polju autoindustrije i autodelova", zaključio je Dinkić.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.