Zeleno svetlo za Citroen Metropolis

Izvor: B92, 28.Okt.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleno svetlo za Citroen Metropolis

Citroen je u poslednjih dvadeset godina nekoliko puta pokušao da konkuriše nemačkom premijum trojcu – Mercedesu, BMW-u i Audiju na evropskom tržištu ali je imao malo do vrlo malo uspeha. Ipak, to ne znači da francuski proizvođač planira da odustane u skorije vreme.



Umesto Starog kontinenta, kao poligon za obračunavanje, francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autokompanija vidi Kinu. Najmnogoljudnija zemlja sveta od nedavno je i najveće automobilsko tržište sveta, a u Citroenu se nadaju da će im ulazak na to dalekoistočno tržište osigurati dobar početak.

Naime, u Evropi kupci Citroen doživljavaju kao proizvođača malih, kompaktnih automobila i porodičnih monovolumena, dok francuski proizvođač za sada još nema izgrađen imidž u Kini.

Probijanje u luksuzni segment, piše Automotive News Europe, Citroen planira da izvede serijskom proizvodnjom koncepta Metropolis koji bi, navodno, trebalo da se zove DS9.

Iako je koncept pogonio motor V6 uparen sa sedmobrzinskim automatskim menjačem sa duplim kvačilom i elektromotorom, za sada je nepoznato šta bi trebalo da pogoni serijski model u budućnosti, kao što je nepoznato da li će Citroen svoj najprestižniji model ponuditi i na drugim tržištima.

Izvor - T-Portal

Saznajte više o konceptu Citroen Metropolis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.