Zarada BMW-a 324 miliona evra

Izvor: S media, 06.Maj.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarada BMW-a 324 miliona evra

Nemački BMW, najveći proizvođač luksuznih kola na svetu, je imao profit u prvom tromesečju od 324 miliona evra.

Rast profita je zabeležen zahvaljujući dobroj prodaji svih modela, a kompanija naglašava da će rast potražnje za premijum limuzinama povoljno uticati na zaradu kompanije u čitavoj ovoj godini.

BMW je u istom periodu prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zabeležio gubitak od 152 miliona evra, a ukupan prihod kompanije u periodu januar-mart porastao je 8,1 odsto, na 12,4 milijarde evra, sa 11,5 milijardi u minuloj godini.

Grupa BMW je imala uspešan start u 2010. godini, izjavio je izvršni direktor Norbert Rajthofer, ističući da je kompanija značajno povećala zaradu u prva tri meseca ove godine i da se ponovo vraća na poziciju rasta na skoro svim tržištima automobila.

Rajthofer je istakao da je cilj BMW-a da poveća zaradu u 2010. godini iznad 210 miliona evra koliko je obezbeđeno prošle godine, kada su se kupci uzdržavali od nabavke kola na neizvesnom tržištu.

"Nameravamo da budemo svetski lider u proizvodnji luksuznih automobila u 2010. godini i planiramo da povećamo prodaju na više od 1,3 miliona automobila", kazao je Rajthofer.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.