Velika odluka BMW-a: Odzvonilo manuelnim menjačima

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 14:34

Velika odluka BMW-a: Odzvonilo manuelnim menjačima

Iz nemačkog brenda kažu da su definitivno raskrstili sa manuelnim menjačima.

Kako je rekao Frank Veber, kog opisuju kao "ključnog" člana upravnog odbora BMW-a, gotovo je sa manuelcima kod vozila ovog proizvođača - to uključuje i M seriju.

Mada još ima nekih modela na tržištu, čelni ljudi nemačke kompanije rekli su da su dani automobila sa manuelnim menjačima odbrojani. Ovo je značajno jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BMW jedan od poslednjih koji ih uopšte i nudi u luksuznom segmentu, u modelima M3, M4, M5 i Z4 M40i.

Veber je, govoreći za italijanski list Quattroruote, pojasnio da broj prodatih vozila ne opravdava nastavak proizvodnje automobila sa manuelnim menjačima.

Nije rekao tačno kada bi ova "čistka" mogla da se desi, ali moglo bi to da bude uskoro, s obzirom na Veberove reči.

"Ako želite M seriju sa manuelnim menjačem, morate da je kupite odmah. To su zabavni proizvodi, ali budimo realni, prodaje su sve manje i nema smisla da ih više razvijamo", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.