Tržište: BMW ispred Audija i Mercedesa

Izvor: Nacionalna klasa, 14.Okt.2014, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: BMW ispred Audija i Mercedesa

BMW je u septembru ostvario bolju prodaju od direktnih rivala Audija i Mercedesa zahvaljujući dobroj potražnji u Evropi, ali je razmak između tri vodeće luksuzne marke smanjen ove godine.

BMW je saopštio da je prodaja ove marke povećana za 6% prošlog meseca, na 167.584 automobila. Audi je prodao 159.950 automobila u istom periodu, a Mercedes >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << je zabeležio rast za 14%, na 162.746 primeraka.

U odnosu na Audi, prednost BMW-a u septembru 2014. je opala na 20.842 automobila, dok je u istom mesecu prošle godine iznosila 28.836 automobila. Mercedes beleži snažnu potražnju za serijom redizajniranih modela, uključujući E klasu i S klasu. Ova marka u martu je lansirala novu C klasu i kompaktni SUV GLA, čime je stvorila osnovu za dobru prodaju u ostatku godine.

BMW je na putu da bude globalno najprodavanija luksuzna marka desetu godinu uzastopno, a istraživačka kompanija HIS Automotive smatra da se ovakav poredak verovatno neće mernjati u skorije vreme.

IHS prognozira da će BMW do 2019. godine ostvariti rast prodaje za 23 odsto, na 2,04 miliona automobila, u poređenju sa 1,66 miliona ove godine. U istom periodu očekuje se rast prodaje Audija na 1,91 miliona, a Mercedesa na 1,67 miliona automobila godišnje.

Mercedes i Audi pokušavaju da nadmaše BMW u premijum segmentu do kraja ove decenije. Prošle godine, BMW je prodao 1,66 miliona automobila, Audi 1,58 miliona, a Mercedes 1,46 miliona vozila.

BMW je saopštio da je u prvih devet meseci ove godine čitava grupacija, uključujući MINI i Rols-Royce, ostvarila rast prodaje za 6,5%, na 1,53 miliona automobila.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.