Tonska proba novog BMW M motora

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tonska proba" novog BMW M motora

Od kada je 2011. predstavljena najnovija generacija BMW-a Serije 3, zaljubljenici u nemačku automobilsku marku sa nestrpljenjem očekuju modele M3 i M4. Sa približavanjem njihove premijere, BMW otkriva deliće slagalice.

Srce svakog modela koji nosi oznaku "M" jeste njegova pogonska jedinica. BMW nam je u najnovijem videu priuštio da nakratko čujemo zvuk šestocilinraša koji će se naći ispod haube modela M3 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i M4 Coupe.

Odvrnite zvučnike:

U odnosu na prethodni M3 situacija se značajno promenila. Prvo, umesto zajedničke oznake za obe M verzije BMW-ove Serije 3, dobićemo dva modela - BMW M3 sa 4 vrata i M4 Coupe verziju. I dok je izmena u nazivu formalne prirode, kada je reč o motoru ona je suštinska.

Za razliku od V8 jedinice koja pokreće aktuelni M3, nove modele pogoniće 3.0 litarski twin-turbo šestocilidrični motor, čiji smo zvuk mogli da čujemo tokom nekoliko sekundi. Za sada nema zvaničnih informacija o tome koliku bi snagu mogao da razvije ovaj agregat, ali spekuliše se da se ona kreće oko 450 ks, uz maksimalni obrtni moment od oko 550 Nm.

Očekuju se i značajne uštede u masi automobila, zahvaljujući elementima od aluminijum i ugljeničnih vlakana.

Šef M odeljenja, Friedrich Nitschke, nagovestio je da će novi M3 i M4 Coupe imati premijeru na sajmu automobila u Detroitu, početkom 2014, dok bi konceptne verzije, vrlo bliske serijskim automobilima, u tom slučaju bile predstavljene tokom 2013.

Proizveden poslednji BMW M3 Coupe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Tonska proba" novog BMW M motora

Izvor: B92, 13.Avg.2013

Od kada je 2011. predstavljena najnovija generacija BMW-a Serije 3, zaljubljenici u nemačku automobilsku marku sa nestrpljenjem očekuju modele M3 i M4. Sa približavanjem njihove premijere, BMW otkriva deliće slagalice...Srce svakog modela koji nosi oznaku "M" jeste njegova pogonska jedinica. BMW...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.