Tesla izašao na crtu najboljim sportskim limuzinama današnjice VIDEO

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla "izašao na crtu" najboljim sportskim limuzinama današnjice VIDEO

Ljubitelji automobila verovatno se sećaju Maskove čuvene izjave da će Model 3 bolje ubrzavati od BMW-a M3, ali i biti upravljiviji automobil. I ne samo od M3 već od bilo kog drugog benzinca u klasi. Došlo je vreme da vidimo da li je to istina.

Ljuti rivali, AMG C63 S, BMW M3 i Alfa Giulia Quadrifoglio, sklopili su pakt i pokušali zajedničkim snagama da pokažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su i dalje klasa za sebe, ali i brži od jedinog pravog električnog suparnika. Sve ih je na stazu doveo Top Gear.

Tesla Model 3 u Performance verziji treba da se dokaže protiv najbržih limuzina na planeti, i to ne na pravcu od četvrt milje (oko 400 metara), kao što je to uobičajeno kod ovakvih odmeravanja snaga, već na stazi dužine pola milje. I to nije sve jer nakon toga sledi vožnja pistom kroz krivine.

Alfino vreme je 1.04,84, a Tesla je čak i brži zahvaljujući impresivnom ubrzanju. Umesto konačnog suda, Kris Haris je odlučio da kupi upravo Teslu. Šteta je jedino što Tesla nije morao da se dokazuje protiv rivala sa AWD pogonom, utisak je da bi to bilo kudikamo primerenije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.