Švrecovao skoro pola kilograma zlata i satove

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švrecovao skoro pola kilograma zlata i satove

Na graničnom prelazu Preševo carinici su u „BMW“-u švedske registracije otkrili i zaplenili 492 grama zlatnog nakita i 27 ručnih i džepnih satova, a vozaču je zbog šverca zaplenjen i automobil.

Pokušaj krijumčarenja carinici su otkrili nakon detaljnog pregleda vozila švedskog državljanina turske nacionalnosti.

Putnik je sve ove predmete uvio u upotrebljavanu ličnu garderobu u pokušaju da ih sakrije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nakon otkrivanja zlata i satova, on je izjavio da je nakit vlasništvo njegove supruge koja je putovala sa njim, dok su satovi deo njegove lične kolekcije – saopštila je Uprava carina.

Inače, vrednost otkrivenih predmeta je procenjena na gotovo 20.000 evra, što prevazilazi vrednost jedne trećine vozila u kome je krijumčarena, pa je, kako je saopšteno, zbog toga vlasniku zaplenjen i automobil do okončanja postupka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VREDNOST ZAPLENJENE ROBE 20.000 EVRA: Sprečen šverc zlata i satova na Preševu

Izvor: Kurir, 06.Okt.2016

...U automobilu finskih registarskih oznaka, kojim je upravljao finski državljanin (39) turske nacionalnosti, u putnim torbama pronadjeno je 27 ručnih i džepnih satova, kao i 492 grama zlatnog nakita..Pošto su carinici otkrili zlato, finski državljanin je kazao da je nakit vlasništvo njegove supruge...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.