Svetska premijera  MINI na struju FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska premijera " MINI na struju FOTO/VIDEO

BMW Grupacija predstavila je svoj veliki adut na tržištu električnih gradskih automobila – električni MINI.

MINI Cooper SE je baziran na standardnom modelu sa troje vrata, pokreće ga elektromotor snage 184 KS i 270 Nm s kojim ubrzava 0-60 km/h za 3,9 sekundi, a 7,3s do 100 km/h.

Baterijsko pakovanje od 32,6 kWh omogućava autonomiju 235-270 kilometara između dva punjenja, a preko DC brzog punjača ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se napuni do 80% kapaciteta za 35 minuta.

Cooper SE je zadržao kapacitet prtljažnika kao standardni model od 211 litara, dok sa oborenim naslonom zadnje klupe raspolaže sa 731 l.

Što se tiče opreme, standardni paket čine LED farovi, dvozonska automatska klima, 6,5-inčni multimedijalni sistem sa navigacijom i čak pomoćno grejanje.

Uz doplatu se dobija veći 8,8-inčni displej, kožni tapacirung, posebno dizajnirane felne, sedišta i izgled kabine.

BMW će električni MINI proizvoditi u svom pogonu u Engleskoj, a prva vozila će doći do kupaca od proleća sledeće godine, saopštio je danas nemački proizvodjač automobila.

"Mini Elektrik će započeti ofanzivu naših novih modela potpuno električnih vozila", rekao je Oliver Cipse, šef proizvodnje, koji će, prema neimenovanim izvorima, postati novi izvršni direktor BMW, "Do 2023. godine, dve godine pre roka, imaćemo 25 električnih modela na tržištu. Više od polovine biće u potpunosti električni".

BMW je prošle godine proizveo preko 230.000 automobila u svojoj fabrici u Oksfordu, što je oko 15 procenata od ukupne britanske proizvodnje automobila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.