Stiže električni Mini kabriolet

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 19:03

Stiže električni Mini kabriolet

Mini će uskoro ubaciti električni kabriolet u svoju ponudu, plan je najkasnije 2025. godine.

Mini Cooper Cabrio prestaje da se proizvodi 2024. godine, a razlog sigurno nije loša prodaja jer je svaki peti njihov prodati automobil bio kabriolet...

Mini kabriolet u električnoj verziji biće napravljen na BMW platformi namenjenoj vozilima sa pogonom na prednja dva točka, a kada se ukine pomenuta UKL platforma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristiće se električna arhitektura.

Sledeći potpuno električni Mini biće Mini GP 2022.

Pored toga, Mini je takođe potvrdio da će sledeća generacija crossovera Countryman biti dostupna sa potpuno električnim modelom 2023. godine.

Countryman će se praviti u Lajpcigu počev od 2023. i najverovatnije će deliti svoju platformu sa predstojećim modelima BMV X1 i BMW iX1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.