Šta donosi novi BMW M5: Imaće više snage, ali se ugojio

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 10:00

Šta donosi novi BMW M5: Imaće više snage, ali se "ugojio"

Uskoro stiže BMW M5 sledeće generacije, a izgleda da će biti težak onoliko koliko je moćan.

Zanimljivo je, međutim, da će izgleda imati manje snage nego što je ranije spekulisano, pa će mu u tom segmentu verovatno uspešno parirati konkurent Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.

Kako se navodi na Bimmer Post forumu, novi M5 imaće isti hibridni pogonski sklop kao XM, koji se sastoji od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4,4-litarskog V8 i električnog motora.

Kod standardnog XM-a, ovo donosi 644 KS i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok kod verzije XM Label Red te brojke idu do 738 KS i 1.000 Nm.

Izveštaji kažu da će M5 biti negde između, odnosno da će imati 718 KS i 1.030 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Verovatno će se u njemu nalaziti baterija od 18.6 kWh koja je manja nego kod XM-a. Takođe, pretpostavlja se da će "porasti" za 36 mm u dužinu i 70 mm u širinu od prethodnika.

Ono što je najzanimljivije, međutim, jeste to što će prema izveštajima biti težak 2,435 kg, skoro isto kao i AMG GT 63 S E Performance koji, međutim, nudi 831 KS i 1.400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.