Sanaderov BMW na prodaju

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanaderov BMW na prodaju

Posle brojnih prozivki u javnosti zbog nabavke blindiranog vozila marke BMW u vreme štednje, hrvatski premijer Ivo Sanader naredio njegovoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici da proda stranački automobil. Vrednost automobila oko 564.000 evra.

U cilju da se spreči obezvređivanje napora Vlade da rebalansom budžeta i štednjom odgovori na ekonomsku krizu i da se zaustave zlonamerni tekstovi i komentari o HDZ-u, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade i predsednik HDZ-a Ivo Sanader naredio je generalnom sekretarijatu stranke da se pokrene postupak prodaje stranačkog automobila marke BMW, vrednog oko 564.000 evra, saopšteno je iz vladinog biroa za odnose s javnošću.

Premijer će ubuduće koristiti državni automobil koji odgovara bezbednosnim standardima propisanim za prevoz štićenih lica, ističe se u saopštenju.

HDZ je premijeru Sanaderu kupio automobil krajem 2008. godine stranačkim novcem, po principu "staro za novo", jer je BMW kojim se Sanader ranije vozio imao prevelike troškove.

Portparol Zlatko Mehun izjavio je da je do sada putne troškove premijera Sanadera pokrivao HDZ, a ne Vlada.

Vicepremijerka Jadranka Kosor izjavila je da je Sanader odlučio da stranka proda novi stranački automobil čija je kupovina izazvala kontroverze u javnosti i da će se ubuduće koristiti državni automobil.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.