Republičkom tužilaštvu stiže novi “BMW”

Izvor: Capital.ba, 21.Dec.2023, 15:44

Republičkom tužilaštvu stiže novi “BMW”

BANJALUKA – Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva stiže naručeni “BMW” vrijedan oko 91.000 maraka, saznaje CAPITAL. FOTO: Pixabay Vozilo će za Tužilaštvo nabaviti Auto centar “Tomić” koji je ovlašteni uvoznik automobila marke “BMW”. Ova firma ima rok od 120 dana od zaključenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ugovora  da Posebnom odjeljenju tužilaštva isporuči naručeni automobil, što znači da im je krajnji rok za isporuku april sljedeće godine, obzirom na to da je ugovor zaključen 13. decembra ove godine. Na tender je pristigla samo jedna ponuda, odnosno ponuda Auto centra “Tomić” i ona je za Tužilaštvo bila prihvatljiva. Važno je napomenuti da je Tužilaštvo tender raspisalo krajem oktobra, te da su tada naveli da žele da se riješe “starog” “BMW-a” iz 2017. godine koji je prešao nešto više od 200.000 kilometara. Navedeno je da će ugovor zaključiti sa onom kućom koja pristane da im isporuči novi automobil, a odveze stari i ukalkuliše ga u cijenu. Njegova knjigovodstvena vrijednost je  25.423 KM. „Vozilo je bilo havarisano i prisutna su manja oštećenja“, naveli su tada u Tužilaštvu. Što se tiče nove limuzine tada su naglasili da ona mora biti metalik plave boje, trošiti dizel gorivo, imati zapreminu motora između 1.900 i 2.000 kubika. Tužiocima nije bilo mrsko pa su tako i odredili da međuosovinsko rastojanje vozila treba biti maksimalno do 3.000 milimetara, a dužina 5.000 milimetara i više. Bitno je podsjetiti da su ovom tužilaštvu ove godine pale dvije velike optužnice protiv bivšeg premijera i direktorke Agencije za bankarstvo Republike Srpske, ali to ih nije spriječilo da nabave novog BMW-a. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак Republičkom tužilaštvu stiže novi “BMW” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Panika u Poreskoj upravi Srpske poslije dopisa koji je stigao iz Republičkog javnog tužilaštva: Poreski službenici koji su uhapšeni zbog sumnje da su primali mito vraćeni na posao:

Izvor: Blic, 22.Dec.2023, 12:31

Nakon informacije da su poreski službenici Miloš Janjić i Dejan Lazić, koji su uhapšeni, pa i pritvoreni zbog sumnje da su primali mito, vraćeni na posao, reagovalo je Republičko javno tužilaštvo- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.