Rast prodaje BMW-a

Izvor: S media, 10.Avg.2010, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast prodaje BMW-a

Proizvođač luksuznih automobila BMW je danas saopštio da mu je prodaja na globalnom nivou u julu bila 9,1 odsto veća nego u istom mesecu lane, što je prvenstveno posledica velikog rasta prodaje u Kini.

U saopštenju nemačke kompanije se navodi da je u julu prodato 119.982 automobila marke BMW, "mini" i "rols-rojs", što je 11. mesec rasta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zaredom, prenela je agencija AP.

Kad je reč o pojedinačnim zemljama, prodaja kompanije BMW je u Kini prošlog meseca povećana za čak 82 odsto, na 13.852 jedinica, a u SAD za 10,1 odsto na 23.390 automobila.

U julu je širom sveta prodato 12 odsto automobila marke BMW više nego u istom mesecu 2009, ali je istovremeno prodaja vozila marke "mini" pala za 5,4 odsto, budući da će se uskoro na tržištu naći nova verzija tog automobila.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.