REVOLUCIJA: BMW promenio prednju masku! (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVOLUCIJA: BMW promenio prednju masku! (FOTO)

Predstavljen prvi električni SUV bavarskog proizvođača

BMW je pokazao na sajmu automobila, koji je danas počeo u Pekingu, koncept pod imenom "iX3", električnu verziju svog popularnog SUV-a "X3".

Osim nove tehnologije, ovaj model najavljuje i dizajnerski zaokret bavarskog proizvođača i to na delu koji je do sada bio BMW-ov znak raspoznavanja. U pitanju je prednja maska, odnosno čuveni "bubrezi" koji su na ovom konceptu spojeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Pogledajte galeriju:

Što se tiče tehnologija, ovde je primenjen nov električni pogon pete generacije ukupne snage od 270 konjskih snaga. Nov sistem integriše elektromotor, prenos i kontrolni modul u jednu celinu.

Iz BMW-a naglašavaju da baterija kapaciteta 70 kWh ne sadrži retke metale, kao i da omogućava da se jednim punjenjem pređe do 400 kimometara i to po novom, rigoroznijem, WLTP standardu. Bateriji treba samo pola sata za punjenje preko brzog punjača.

Za sada nema informacija kada bi ovaj model mogao da ugleda svetlo dana u serijskoj verziji.

Nadamo da će do toga doći, ali sa starom maskom hladnjaka.


Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.