Prodaje se novi BMW M5 iz 2003, vlasnik traži 300.000 dolara FOTO

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 13:44

Prodaje se "novi" BMW M5 iz 2003, vlasnik traži 300.000 dolara FOTO

Cena je paprena, ali legendarni BMW je praktično u fabričkom stanju.

BMW Serije 5 generacije E39 po mnogima je najuspešnije dizajnirana "petica" u istoriji, a neki će reći i da spada u najlepše sportske limuzine uopšte.

Bilo je to vreme kada je downsizing bila gotovo nepoznata reč, pa je M5 kao vrhunska verzija Serije 5 imala čast da ispod haube ima veliki i moćni motor.

Početkom ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veka sportske limuzine pokretali su moćni atmosferski osmocilindraši, a u slučaju ovog BMW-a to je bio S62, sportska verzija čuvenog M62.

U pitanju je 4.9 V8 koji u M5 proizvodi 400 KS i 500 Nm. Sada svemu tome dodajte manuelni menjač i pogon na zadnje točkove i dobićete jednu od najzabavnijih limuzina za vožnju ovog milenijuma.

Iako nas od ovog automobila dele pune dve decenije, pronađen je jedan praktično nov primerak.

Sa samo oko 1.200 pređenih kilometara (746 milja), ovaj automobil je nađen u Portoriku, a zatim ga je preuzela Enthusiast Auto Group, malo ga doterala i ponudila tržištu.

A sada i ono čuveno ali, i to je podatak da je cena zaista paprena.

Naime, prodavac traži čak 299.990 dolara za ovaj primerak. Da li toliko vredi, prosudite sami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.