Policijski BMW na struju zapalio se u Rimu

Izvor: B92, 13.Jul.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski BMW na struju zapalio se u Rimu

Jedan od četiri patrolna BMW-a i3, koje odnedavno koristi italijanska policija, iznenada se zapalio na jednoj od ulica glavnog grada ove zemlje.

Uzrok požara za sada nije poznat, a na snimku se ne vidi plamen već samo velika količina dima koja dopire iz zadnjeg dela automobila.

BMW i3 je prvi serijski model nemačkog proizvođača koji za pogon koristi električnu energiju. Dostupan je u dve varijante, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prvoj verziji elektromotor od 170 ks (125 kW) napaja se strujom isključivo iz pogonskih baterija, a osim njega, kupcima je na raspolaganju i opcija sa produženom autonomijom kretanja.

Ovaj model opremljen je i malim dvocilindarskim motorom na benzin koji ne pogoni direktno vozilo, već služi kao generator električne energije, kada se baterije isprazne.

BMW tvrdi da i3 sa jednim punjenjem baterije može da pređe između 130 i 160 km, dok radijus kretanja kod modela sa dodatnim benzincem iznosi oko 300 km.

Osim u Rimu, BMW-ov električni model koristi i policija Los Anđelesa, koja je nadavno sa nemačkim proizvođačem potpisala ugovor o nabavci 100 ovakvih patrolnih vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.