Pod kamuflažom: Ovo je nova BMW trojka FOTO

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod kamuflažom: Ovo je nova "BMW trojka" FOTO

Nova "serija 3" će imati sve četiri vrste pogona – benzinski, dizelski, hibridni i potpuno električni.

Novi "BMW serije 3" biće premijerno prikazan početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu.

Iako finalni izgled i dalje ostaje misterija, fotografije s kamuflažom najavljuju da će sedma generacija popularne "trojke" biti nalik novim modelima, poput nedavno predstavljenog dvoseda iz serije 4. Dakle, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prednju masku će krasiti veliki "bubrezi" i elegantna LED svetla.

Prema najavama, modularna platforma CLAR, na kojoj će se raditi "trojka", omogućiće povećanje međuosovinskog rastojanja, uz zadržavanje dimenzija aktuelnog modela, kao i manju masu od oko 55 kilograma.

Što se tiče info-zabavnog sistema, nova "trojka" će imati verziju 7.0 sa digitalnom instrument tablom koja će, prema nekim izvorima, posedovati kameru za snimanje vozača. Njen zadatak će biti da prepozna da fizičko stanje vozača.

Benzinci će biti u rasponu od 1,5-litarskog trocilindraša od 140 KS, koji se ugrađuje u i8. Sledi dvolitraš od 204 KS, a vrh ponude će činiti "M performance" model M340i satrolitarskim motorom od 360 KS, 8-stepenom automatikom i xDrive pogonom na sva četiri točka.

Dizeli će biti u rasponu od 150 do 320 konjskih snaga, dok je hibridni "iPerfomance" biti kombinacija dvolitarskog benzinca i elektromotora ukupne snage 260 KS.

Potpuno električna verzija stiže 2020. godine, a tada se očekuje i novi M3.

Sve dodatne infomacije, poput cene i dolaska na tržište biće poznate na sajmu automobila u Parizu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.