Počela proizvodnja novog BMW-a Serije 1 FOTO

Izvor: B92, 08.Jul.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela proizvodnja novog BMW-a Serije 1 FOTO

Prvi primerak koji je sišao sa fabričke trake je plavi 118i sa sportskim paketom.

Prva generacija Serije 1 koja ima prednji pogon predstavljena je krajem maja, a nešto više od mesec dana kasnije počela je serijska proizvodnja ovog modela.

Novi kompaktni BMW izrađuje se u fabrici u Lajpcigu, gde se osim Serije 1 sklapa još sedam modela bavarskog proizvođača. U Lajpcigu se prave modeli Serije 2 - Coupe i Convertible, zajedno sa BMW-om M2 Competition >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i minivanom Active Tourer.

Pored njih, u ovom nemačkom pogonu proizvode se i električni i3 i plug-in hibrid i8 (u Coupe i Roadster verzijama).

Svakog dana sa fabričkih traka postrojenja u Lajpcigu ukupno siđe 1.000 automobila (svih modela), a BMW planira da vremenom proširi kapacitete, kako bi se u ovoj fabrici dnevno sklapalo oko 600 primeraka nove Serije 1.

BMW Serije 1 za sada se pravi samo u Lajpcigu, a od novembra počeće da se proizvodi i u pogonu u Regensburgu. Aktuelna generacija Serije 1 je treća po redu, a prethodna se proizvodila od 2012. do 2019. U tom periodu napravljeno je 424.111 "jedinica" druge generacije.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.