Petar Strugar: Tek treba da se najedem soli

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Strugar: Tek treba da se najedem soli

Dvadesetšestogodišnji crnogorski glumac Petar Strugar, koji je poslije filmova o Montevideu kopačke i dres zamijenio BMW-om, igrajući glavnog junaka novog filma "Mali Budo", tokom vikenda posjetio je Banjaluku, gdje je u multipleksu "Palas" prisustvovao premijeri ovog rediteljskog prvenca Danila Bećkovića.

U društvu članova glumačke i producentske ekipe ostvarenja koje govori o mladiću koji iz Crne Gore prvi put dolazi u Beograd, Strugar je predstavnicima sedme sile otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << više detalja u vezi s filmom, ali i o angažmanima na drugim projektima.

NN:  Kako je bilo igrati u "Malom Budi"?

STRUGAR: Prvenstveno je ogromna odgovornost da se ispuni zadatak koji je dat svakom glumcu, a pri tome je i veliko zadovoljstvo. Radeći nove uloge, uvek mogu da oslobađam svoju ličnost, ali i da ostvarujem neke želje. Najlepše je raditi ulogu iz ljubavi, a stvarno sam uživao radeći na ovom filmu.

NN:  U istom danu ste bili  i u Podgorici i Banjaluci. Kakve utiske nosite kući?

STRUGAR:  Publika jako lepo reaguje na film i do sada smo jako zadovoljni kako je prihvaćen. "Mali Budo" je odlična komedija i nadamo se da će biti zabavna širokoj publici.

NN:  Neki komentarišu da bi ova uloga mogla da obilježi Vašu karijeru. Kako to komentarišete?

STRUGAR: Ovo je moja tek druga uloga i tek treba da se najedem soli i steknem životno i glumačko iskustvo da bih mogao da kažem: "E, sad sam napravio nešto." Po samoj prirodi posla, već sam u prvom planu jer nas ljudi gledaju i poistovećuju se sa nama.

NN:  Film "Montevideo, vidimo se" je  srpski kandidat za 87. "Oscara". Šta Vi mislite, imate li šanse za osvajanje nagrade?

STRUGAR: Film "Montevideo, Bog te video" je 2011. godine bio srpski kandidat za 84. nagradu Američke filmske akademije. Samim tim što smo već jednom bili izbrani sa prvim delom govori o tome da se zaista radi o kvalitetnom filmu. "Montevideo, vidimo se" je film koji je cela ekipa radila pošteno i dugo. Videćemo kakve su nam šanse.

Banjalučka premijera ostvarenja "Mali Budo" privukla je u subotu pažnju mnogobrojnih ljubitelja filma, a najvatreniji su imali priliku da se slikaju sa glumcima i dobiju autograme.

Salu multipleksa "Palas" ispunila je pretežno omladina, kojoj je film prvenstveno i namijenjen, i koja se dobro zabavljala uz ovu satiričnu komediju. Po završetku filma glumce, koji su izašli na scenu i poklonili im se, publika je nagradila burnim aplauzom. Najviše ovacija ipak je dobio glumac Tihomir Stanić, koji je porijeklom iz Kozarske Dubice

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.