Novi čovek na čelu BMW-a

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi čovek na čelu BMW-a

Za prvog čoveka BMW-a imenovan je Oliver Cipse, koji će na poziciji predsednika bavarskog proizvođača zameniti Haralda Krugera.

Oliver Cipse (55) će na novu dužnost stupiti 16. avgusta, dan nakon što Kruger zvanično napusti čelo BMW-a, saopštili su u Minhenu. On je važio za favorita u izboru za naslednika Haralda Krugera, a na mesto predsednika bavarske kompanije dolazi sa pozicije šefa proizvodnje u BMW-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Cipse je u BMW-u od 1991. godine, kada je počeo da radi kao pripravnik u toj kompaniji. Član je Upravnog odbora BMW-a od 2015, gde je obavljao dužnost prvog čoveka zaduženog za proizvodnju. Pripisuju mu se zasluge za povećanje efikasnosti u proizvodnom procesu u pogonima BMW-a, što je doprinelo porastu profita kompanije.

Pred Oliverom Cipseom su veliki izazovi u budućnosti, s obzirom da će jedan od najvažnijih zadataka biti da postepeno preorijentiše proizvodnju sa benzinskih i dizel modela, na električne automobile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.