Novi BMW X5M i XM6 dolaze sa još više snage

Izvor: Autoportal.rs, 23.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi BMW "X5M" i "XM6" dolaze sa još više snage

Za one koji žele da kupovinom SUV automobila dobiju automobil kojem nikad ne manjka snage sajam u Los Anđelesu doneo je dva poznata lica iz pomenutog segmenta koja su došla sa više konja nego prethodnog puta.

BMW-ovi SUV modeli "X5M" i "X6M" su sada u svojoj drugoj generaciji. U pitanju su modeli koji se prodaju kao verzije za 2015. i koji ne odstupaju mnogo od proverene formule uspeha Bavaraca ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << ipak daju više snage iz ionako već prilično snažnih agregata.

Oba modela dele V8 dvostruki turbo agregat zapremine 4.4 litara, ali on sada isporučuje 567 konjskih snaga. Novina je i osmostepeni automatski menjač koji je zamenio dosadašnji šestostepeni automatik. Ubrzanje je isto kod oba modela, a iznosi ravno četiri sekunde od 0 do 100 na sat. Maksimalna brzina je elektronski limitirana na 250 kilometara na sat.

Jedna stavka u kojoj nije bilo poboljšanja jeste cena ovih modela. "X5M" koji nudi nešto više prostora vredi 80 500 evra dok "X6M" koji žrtvuje mesto za glavu putnika na zadnjoj klupi i prtljažni prostor zarad boljeg stilskog ugođaja košta čak 83 200 evra.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.