Novi BMW M5 sa integralnim pogonom

Izvor: B92, 04.Maj.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi BMW M5 sa integralnim pogonom

Iz BMW-a poručuju da će novi M5 imati pogon na svim točkovima i da će postizati maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Za sada se kriju detalji o novom modelu, ali se zna da će se po prvi put od predstavljanja ove sportske limuzine pod haubom naći turbopunjeni umesto atmosferskog motora.

Zna se i da Bavarci ne planiraju da proizvode produženu verziju za kinesko tržište.

Koncept M5, koji je predstavljen na šangajskom salonu automobila, razlikovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se od serijske verzije tek po nekom detalju.

Svetska premijera najavljena je za frankfurtski salon u septembru, a u prodajne salone novi M5 stiže sredinom 2012. godine.

Iz nemačke kompanije kažu da nije sigurno kada će se verzija sa pogonom na svim točkovima naći na tržištu.

Za pogon će najverovatnije biti zadužen 4,4-litarski V8 motor iz modela X5 M i X6 M, koji razvija 578 KS i 690 Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina koju će postizati je 300 km/h.

Potrošnja bi trebalo da bude smanjena u odnosu na aktuelni model.

Više fotografija koncepta M5 pogledajte u našoj Galeriji

Pogledajte kako BMW najavljuje novi M5

Saznajte kakav je sportski paket opreme za M5

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.