Novi BMW M4 će biti poslednji Mohikanac

Izvor: Mondo, 03.Dec.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi BMW M4 će biti "poslednji Mohikanac"

Ručni menjači definitivno odlaze u zasluženu penziju – ali za 10 godina

Foto: promo/BMW AG

Šef BMW-ovog razvojnog odeljenja, Klaus Frolih je izjavio na sajmu automobila u Los Anđelesu da će novi "BMW M4" biti poslednji njihov model sa ručnim menjačem.

"Iskreno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa inžinjerske tačke gledišta, mnogo se brže menjaju brzine polugicama (iza volana) i automatikom. Ali mislim da bi M4 trebalo da ostane 'tvrđava' ručnog prenosa i tamo će ova tehnologija umreti, ali što je kasnije moguće", rekao je Frolih.

Ovime su potvrđene letošnje informacije da M serija biti poslednja koja će se osloboditi manualnih menjača.

Ako je za utehu sledeća generacija modela M4 će se pojaviti 2027. ili 2028. godine, jer je razvoj nove odavno završen i spreman je krene ka kupcima širom sveta sledeće godine – sa ručnim menjačima.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.