Nastradale sestre krenule da proslave pravosudni ispit

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastradale sestre krenule da proslave pravosudni ispit

Po nalogu republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, sinoć je uhapšen vozač "BMW"-a Predrag Bojanić (34) iz Pančeva koji je izazvao tešku saobraćajnu u kojoj su dve sestre poginule na pančevačkom putu nadomak Beograd, izjavio je portparol Tužilaštva Tomo Zorić. Bojanić je vozio u pijanom stanju, a u sudaru njegovog "BMW-a" i "juga" na putu između Pančeva i Beograda su poginule sestre Milena i Ljiljana Rusov i povređene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su četiri osobe, od kojih dve teže.

Dolovčeva je prethodno naredila hitno hapšenje Bojanića, koji nije zadržan posle saslušanja, naveo je Zorić i objasnio da će Tužilaštvo odmah zatražiti da mu bude određen pritvor.

Zorić je ranije rekao da će Tužilaštvo, čim Bojanić bude lišen slobode, staviti predlog da mu se odredi pritvor.

"Nedopustivo je da pritvor ne bude određen, imajući u vidu teške posledice prouzrokovane krajnje bezobzirnom i bahatom vožnjom, zbog koje su poginule dve devojke, a dva lica zadobila teške telesne povrede", rekao je Zorić.

Kako je ranije javio B92, Predrag Bojanić je pušten na slobodu nakon saslušanja. Policija je do sada utvrdila da je vozač bio pod dejstvom alkohola i da nije poštovao pravila u saobraćaju.

"Vozač BMW-a nije zadržan, jer su istražni sudija i tužilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne može uticati na svedoke, tako da je slučaj prebačen u redovnu proceduru", izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić RTS-u.

Simić je naveo da je alko-test na licu mesta pokazao da je Bojanić imao 0,39 promila alkohola u krvi i odmah je upućen na test putem krvi.

On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu.

U tom stravičnom udesu, koji se dogodio nešto pre ponoći, 2. marta, na licu mesta su poginule Milena (28) i Ljiljana (23) Rusov, koje su sedele na zadnjem sedištu "'BMW"-a.

Nikola i Dragana Rusov iz Pančeva u utorak će u posmrtnoj koloni ispratiti svoje ćerke.

A samo jedan trenutak delio je ovu porodicu od slavlja do tragedije, jer su Milena i Ljiljana sa društvom krenule u Beograd da proslave Milenin položeni pravosudni ispit. Lekari se bore za još dva života - njihove drugarice Jadranke Jović (23) i vozača “juga” Predraga Fuštića (37).

Predrag Bojanić zvani Pega, u čijem BMW-u su se nalazile nastradale devojke, kod hale “Progres” je proleteo brzinom od oko 200 kilometara na sat kroz crveno svetlo i direktno udario u “jugo” za čijim volanom se nalazio Predrag Fuštić (37) iz Pančeva, tvrde očevici.

U nesreći je teško povređena drugarica sestara Rusov Jadranka Jović iz Pančeva koja im je pravila društvo na zadnjem sedištu BMW. Fuštićev “jugo” je od udara bukvalno prepolovljen.

Predrag Fruštić i Jadranka Jović (23) zadobili su povrede glave, unutašnjih organa i krvnih sudova, a posle duge operacije smešteni su na Odeljenje intenzivne nege Kliničkog centra Srbije, gde lekari prate njihovo stanje.

"Zdravstveno stanje devojke je nepromenjeno, a muškarca blago poboljšano, ali su oboje i dalje životno ugroženi", izjavio je ranije večeras Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Bojanić i njegov suvozač Mirko Gačić (34) lakše su povređeni.

Kako tvrde Bojanićevi poznanici, on je u poslednje vreme bio u lošem psihičkom stanju jer mu je teško pao nedavni razvod braka.

- Pega je dobar momak, posvećen porodici i poslu. Pre par meseci je prestao da živi sa suprugom i od tada češće izlazi u noćne provode. Sa nastradalim devojkama u poslednje vreme je intenzivno izlazio i družio se. Poznato je da voli brzu vožnju i nije svejedno sedeti s njim u kolima - kaže jedan od Bojanićevih poznanika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.